Više od 100.000 bh. građana u dijaspori registrovalo se za glasanje na izborima 

Prema podacima Ministarstva vanjskih poslova BiH rekordan je broj prijavljenih za glasanje iz inostranstva na predstojećim izborima. Više

Prema podacima Ministarstva vanjskih poslova BiH rekordan je broj prijavljenih za glasanje iz inostranstva na predstojećim izborima. Više od 100.000 građana se prijavilo i imat će pravo glasa.
Ministarstvo vanjskih poslova je ove godine prvi put formiralo Tim za podršku provedbi Lokalnih izbora, koji je u proteklih mjesec dana svakodnevno bio na usluzi bh. građanima, s ciljem bolje informisanosti i otklanjanja problema prilikom registracije.
Članovi ovog Tima su u proteklom periodu održali i niz sastanaka u diplomatsko-konzularnim predstavništima Bosne i Hercegovine u nekoliko evropskih zemalja, na kojima su prisustvovali predstavnici bh. udruženja i klubova.
Činom formiranja tima i aktivnostima u proteklom periodu, kroz angažman bosanskohercegovačke diplomatsko-konzularne mreže, dodatno su animirani državljani Bosne i Hercegovine da izvrše registraciju za izbore.
Pin It