ŠTA JE URADENO NA TEMU OBRAZOVANJA I MLADIH U PRVIH 100 DANA VLADE KS – MINISTRICE U VLADI KS UŽIVO ODGOVARAJU NA PITANJA GRAĐANA

Nakon premijera Vlade KS, ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS kao i ministara zdravstva,

Nakon premijera Vlade KS, ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS kao i ministara zdravstva, finansija i privrede KS, na pitanja građana i građanki ovog utorka odgovaraju ministrica nauke, visokog obrazovanja i mladih KS, Melika Husić – Mehmedović i ministrica odgoja i obrazovanja KS, Naida Hota – Muminović. Ministrice Vlade KS će odgovarati na pitanja uživo 18. maja sa početkom u 17:00 h, putem Lookalno.ba (Facebook i Youtube kanal).

Odgovaranje na pitanja građana i građanki, realizuje se kroz događaj pod nazivom Forum odgovornosti u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI). Pitanja na temu „Obrazovanje i mladi“ građanke i građani će moći direktno postaviti ministricama Meliki Husić – Mehmedović i Naidi Hota – Muminović u utorak, 18. maja od 17:00h kada će ministrice uživo na Forumu odgovornosti odgovarati na sva pitanja u vezi navedene teme.

Pitanja ministricama Vlade Kantona Sarajevo moguće je postaviti i ranije putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba ili maila lookalno.ba@gmail.com, te u toku trajanja događaja na linku za prenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Povodom sto dana Vlade KS, otvoren je novi vid direktne komunikacije predstavnika Vlade sa građanima i građankama vezano za postignute rezultate u navedenom  periodu. Pored predstavljanja rezultata građani i građanke dobijaju priliku da na događajima nominuju probleme koji su u nadležnosti kantonalne Vlade, te postave pitanja iz različitih sfera djelovanja vlasti. Na ovaj način i predstavnici vlasti dobijaju povratne informacije od građana i građanki čije interese zastupaju, u kom pravcu dalje da usmjere svoj rad.

Centri civilnih inicijativa (CCI) organizuju Forume odgovornosti sa premijerom, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo. Organizovanjem Foruma odgovornosti nastoji se omogućiti dvosmjerna komunikacija između građana i predstavnika i predstavnica u vlasti koja je od izuzetne važnosti u demokratskom društvu.

Forumi odgovornosti, nakon prvog održanog foruma sa Premijerom Vlade KS 21.4.2021., se organizuju svakog utorka u maju, počevši od 4.5.2021.

Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci održanih foruma kao i detaljnije informacije o predstojećim događajima.

Pin It