Omladinska politika Opštine Ugljevik

Na inicijativu omladinske organizacije, Centar mladih Ugljevik, Opština Ugljevik je početkom 2016. godine  stupila u proces izrade Omladinske

Na inicijativu omladinske organizacije, Centar mladih Ugljevik, Opština Ugljevik je početkom 2016. godine  stupila u proces izrade Omladinske politike, dokumenta koji stateški pristupa sistemskom unaprijeđenju oblasti koje su područje interesovanja  mladih u ovoj opštini.

Dokument se odnosi na period od 2016. do 2020. g. i konačno je usvojen u julu 2016. godine.

Omladinska politika Opštine Ugljevik dostupna je na web stranici Opštine Ugljevik na sljedećem linku: 

http://www.opstinaugljevik.net/loc/files/Razno/LAT/Omladinska_politika_optine_Ugljevik_2016_-_2020_2.pdf

Planirano je da se akcioni plan sprovođenja omladinske politike donosi u roku od 30 dana od dana usvajanja budžeta za godinu za koju se akcioni plan donosi. Sredstva za realizaciju programa utvrđenih u akcionom planu za sprovođenje omladinske politike, treba da se planiraju u budžetu Opštine Ugljevik.

Analizom usvojenih odluka Skupštine i načelnika opštine Ugljevik utvrđeno je da akcioni plan niti Izvještaj o realizaciji nije razmatran niti usvojen u protekle 4 godine.

Analizom budžeta i izvještaja o realizaciji budžeta utvrđeno je da su pojedine omladinske organizacije dobijale sredstva za aktivnosti i projekte u sklupu budžetske stavke Pomoć neprofitnim organizacijama, ( Sredstva za materijalne troškove NVO i udruženja građana; Sredstva za finansiranje sportskih i kulturnih maniestacija na području opštine Ugljevik) ali bez nekog sistemskog plana za finansiranje omladinskih organizacija.

Pin It