Održan Forum odgovornosti sa premijerom Vlade Kantona Sarajevom – Edinom Fortom

Povodom 100 dana Vlade Kantona Sarajevo organizovan je Forum odgovornosti sa Edinom Fortom, premijerom Vlade Kantona Sarajevo. Učesnici

Povodom 100 dana Vlade Kantona Sarajevo organizovan je Forum odgovornosti sa Edinom Fortom, premijerom Vlade Kantona Sarajevo. Učesnici Foruma odgovornosti su bili premijer kao i ministrice i ministri Vlade Kantona Sarajevo. Na Forumu odgovornosti je premijer Edin Forto, ali i ministrice i ministri Vlade Kantona Sarajevo, predstavio urađeno u prvih 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo  te planove Vlade Kantona Sarajevo za naredni period. Centralni dio Foruma je bio posvećen direktnom učešću građana u Forumu odgovornosti putem pitanja građana za premijera koja su pristigla putem Facebook stranice, maila i uličnih akcija. Građani su postavljali pitanja tokom samog prijenosa uživo.

Ukoliko ste propustili, snimak Foruma odgovornosti možete pogledati na Facebook stranici Lookalno.ba, YouTube kanalu lookalno.ba i web stranici lookalno.ba.

Za premijera Vlade Kantona Sarajevo je pristiglo preko 230 pitanja građana, a sva neodgovorena pitanja u toku Foruma odgovornosti će biti odgovorena naknadno pisanim putem.

Ovo je prvi od planiranih 5 Foruma odgovornosti sa Vladom Kantona Sarajevu. U maju će biti organizovana četiri tematska Foruma odgovornosti sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo prema sljedećem rasporedu sa početkom u 17:00h:

04.05. – sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo (tema: Zdravstvo/Covid-19)

11.05. – sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo (tema: Ekonomija/Zapošljavanje)

18.05. – sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo (tema: Javni prevoz)

25.05. – sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo (tema: Obrazovanje/Mladi)

Pitanja ministricama i ministrima u Vladi Kantona Sarajevo možete postavljati putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba ili maila lookalno.ba@gmail.com prije Foruma odgovornosti te u toku trajanja foruma na linku za prenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.