MINISTRICE U VLADI KANTONA SARAJEVO UŽIVO ODGOVARALE NA PITANJA GRAĐANA

Održan je Forum odgovornosti sa ministricama Vlade Kantona Sarajevo na temu „Obrazovanje i mladi“ u organizaciji Centara civilnih

Održan je Forum odgovornosti sa ministricama Vlade Kantona Sarajevo na temu „Obrazovanje i mladi“ u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI). Melika Husić – Mehmedović, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo te Naida Hota – Muminović, ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo uživo su odgovarale na pitanja građanki i građana pristigla putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba, maila lookalno.ba@gmail.com, uličnih štandova te u toku trajanja događaja na linku za prenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Ukupno je pristiglo preko 120 pitanja građanki i građana za ministrice Vlade Kantona Sarajevo, te će odgovori na sva neodgovorena pitanja u toku Foruma odgovornosti biti naknadno dostavljeni pisanim putem.

Ukoliko ste propustili, snimak Foruma odgovornosti možete pogledati i preuzeti sa Facebook stranice Lookalno.ba, YouTube kanala lookalno.ba i web stranice lookalno.ba.

Ovo je četvrti od planiranih 5 Foruma odgovornosti sa Vladom Kantona Sarajevo. Forumi odgovornosti se organizuju svakog utorka u maju na prioritetne teme od interesa za građane (zdravstvo, privreda i zapošljavanje, obrazovanje i mladi, te javni prevoz). Posljednji Forum odgovornosti sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo će biti organizovan 25.05. na temu Javni prevoz.

Centri civilnih inicijativa (CCI) organizuju Forume odgovornosti sa premijerom, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo. Organizovanjem Foruma odgovornosti nastoji se omogućiti dvosmjerna komunikacija između građana i predstavnika i predstavnica u vlasti koja je od izuzetne važnosti u demokratskom društvu.

Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci održanih foruma kao i detaljnije informacije o predstojećim događajima.