Ministrica i ministri uživo odgovarali na pitanja građana

Održan je Forum odgovornosti sa ministricom i ministrima Vlade Kantona Sarajevo na temu „Privreda, finansije i zapošljavanje“ u

Održan je Forum odgovornosti sa ministricom i ministrima Vlade Kantona Sarajevo na temu „Privreda, finansije i zapošljavanje“ u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI). Ivana Prvulović – ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Davor Čičić – ministar finansija Kantona Sarajevo te Adnan Delić – ministar privrede Kantona Sarajevo uživo su odgovarali na pitanja građana i građanki pristigla putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba, maila lookalno.ba@gmail.com, uličnih štandova te u toku trajanja događaja na linku za prenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Ukupno je pristiglo preko 80 pitanja građanki i građana za ministricu i ministre Vlade Kantona Sarajevo, te će odgovori na sva neodgovorena pitanja u toku Foruma odgovornosti biti naknadno dostavljeni pisanim putem.

Ukoliko ste propustili, snimak Foruma odgovornosti možete pogledati i preuzeti sa Facebook stranice Lookalno.ba, YouTube kanala lookalno.ba i web stranice lookalno.ba.

Ovo je treći od planiranih 5 Foruma odgovornosti sa Vladom Kantona Sarajevu. Svakog utorka u maju, počev od 4.5., će biti organizovani tematski Forumi odgovornosti sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo prema sljedećem rasporedu sa početkom u 17:00h:

18.05. – sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo (tema:Obrazovanje/Mladi)

25.05. – sa ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo (tema: Javni prevoz)

Centri civilnih inicijativa (CCI) organizuju Forume odgovornosti sa premijerom, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo. Organizovanjem Foruma odgovornosti nastoji se omogućiti dvosmjerna komunikacija između građana i predstavnika i predstavnica u vlasti koja je od izuzetne važnosti u demokratskom društvu.

Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci održanih foruma kao i detaljnije informacije o predstojećim događajima.

Pin It