MINISTAR SAOBRAĆAJA ODGOVARA UŽIVO NA PITANJA GRAĐANA O JAVNOM PRIJEVOZU

Nakon premijera Vlade KS, te održanih foruma na teme: zdravstvo i borba protiv pandemije Covid-19 u KS; privreda,

Nakon premijera Vlade KS, te održanih foruma na teme: zdravstvo i borba protiv pandemije Covid-19 u KS; privreda, finansije i zapošljavanje; te obrazovanje i mladi, ovog utorka otvaramo temu “Javni prijevoz u KS”, a na pitanja građana i građanki će odgovarati  ministar saobraćaja, Adnan Šteta, uživo 25. maja sa početkom u 17:00 h, putem Lookalno.ba (Facebook i Youtube kanal).

Povodom sto dana Vlade KS, otvoren je novi vid direktne komunikacije sa građanima i građankama vezano za postignute rezultate u navedenom  periodu. Pored predstavljanja rezultata građani i građanke dobijaju priliku da na događajima nominuju probleme koji su u nadležnosti kantonalne Vlade, te postave pitanja iz različitih sfera djelovanja vlasti. Na ovaj način i predstavnici vlasti dobijaju povratne informacije od građana i građanki čije interese zastupaju, u kom pravcu dalje da usmjere svoj rad.

Odgovaranje na pitanja građana i građanki, realizuje se kroz događaj pod nazivom Forum odgovornosti u organizaciji Centara civilnih inicijativa (CCI). Pitanja na temu „Javni prijevoz“ građanke i građani će moći direktno postaviti ministru saobraćaja, Adnanu Šteti, u utorak, 25. maja od 17:00 h kada će ministar uživo na Forumu odgovornosti odgovarati na sva pitanja u vezi navedene teme.

Pitanja ministru saobraćaja Kantona Sarajevo moguće je postaviti i ranije putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba ili maila lookalno.ba@gmail.com, te u toku trajanja događaja na linku za prijenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Do sada su održana četiri Foruma odgovornosti, a Forum odgovornosti sa ministrom saobraćaja će biti posljednji. Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci prethodno održanih foruma.

Pin It