CIK raspisao tender: 1,1 milion KM za štampanje glasačkih listića

Centralna izborna komisija (CIK) raspisala je međunarodni tender, vrijedan 1.111.100 KM, za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića

Centralna izborna komisija (CIK) raspisala je međunarodni tender, vrijedan 1.111.100 KM, za usluge štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore u BiH koji će biti održani 15. novembar, piše “Avaz”.

Prema navodima portala “Avaz”, tender je objavljen i na portalu javnih nabavki, a rok za dostavu ponuda je 6. jul do 14 časova.

Predmet ovog postupka je nabavka usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića za lokalne izbore 2020. godine, kao i glasačkih listića za provođenje prijevremenih izbora tokom trajanja okvirnog sporazuma, navedeno je u pozivu.

Istog dana, 15 minuta kasnije, u prostorijama CIK-a u Sarajevu zakazano je i otvaranje koverti s prijavama na tender, navodi isti izvor.

Osim ovog poziva, raspisana je i nabavka usluga štampanja i pakovanja izbornog materijala vrijednosti 201.700 KM, ali i usluga transporta izbornog materijala.

Centralna izborna komisija je odgodila lokalne izbore u BiH za 15. novembar, umjesto 4. oktobra. Isti dan raspisala je i međunarodni tender.

Odluka o prolongiranju donesena je zbog problema s finansiranjem.

Pin It