Zavidovići pokreću inicijativu za više kulturnog sadržaja

„Općina Zavidovići zajedno sa partnerima i mladima pokrenut će i podržati sve inicijative koje doprinose kulturnom sadržaju u

„Općina Zavidovići zajedno sa partnerima i mladima pokrenut će i podržati sve inicijative koje doprinose kulturnom sadržaju u ovoj općini.“ zaključeno je na okruglom stolu održanom u utorak, 25. maja u Centru za kulturu Zavidovići.

 

Okrugli sto organizovali su Centri civilnih inicijativa, dok su prisutnipredstavnici općine i općinskog vijeća Zavidovići, omladinskih organizacija u Zavidovićima, te predstavnici kulturno-umjetničkih organizacija, dogovorili konkretne korake koji će pospiješiti vidljivost trenutnih kulturno-umjetničkih programa za mlade, ali također i doprinijeti izgradnji znanja mladih u oblasti kulture i razvijanja kulturološke svijesti.

Prisutni su također razgovarali o trenutnim problemima i šansama za razvoj mladih, dok je Zoran Adžaip, projektni koordinator Centara civilnih inicijativa iskazao potpunu zainteresovanost za podršku lokalnoj vlasti i mladima Zavidovića, s ciljem kreiranja konkretne inicijative koja će doprinijeti broju i raznolikosti kulturnog sadržaja u ovoj općini.

U narednom periodu, predstavnici omladinskih organizacija, Centara civilnih inicijativa i Općine Zavidovići održat će radni sastanak te dogovoriti konkretnu inicijativu za mlade ove općine.